bruiloft-decoratie
Bijzondere bruiloften

BIJZONDERE BRUILOFT | Naomi trouwde 3x met Rob!

bruiloft-decoratieBruiloft 1 – 26 juni 2013

Waar kun je als bride to be nou beter inspiratie opdoen dan bij bruiden die al getrouwd zijn? Stralende bruiden die nog úren kunnen navertellen over hun mooie dag én die alle do’s en don’ts met je willen delen? In onze blogserie Bijzondere Bruiloften vertellen kersverse bruiden over hun bruiloft! Vandaag vertelt Naomi over haar bruiloften. Meervoud, ja, want zij trouwde maar liefst drie keer met haar man, Rob! En één van die bruiloften was zelfs een ‘foute party’!

Vertel, hoe ben je ten huwelijk gevraagd?

In december 2011 kreeg ik verkering met een heuse Zwarte Piet. Mijn (toen nog) verkering, Rob, werd namelijk gevraagd om de rechterhand te zijn van Sinterklaas, tijdens het feest op mijn basisschool, en als trouwe Zwarte Piet kwam hij ieder jaar terug. Maandag 15 april 2013 leek een doodnormale maandag te worden, totdat ik de kinderen van groep 3 ineens hoorde gillen: ‘Hé, ik zie een Piet! Volgens mij loop Piet Roberto daar!’ Ik maande de kinderen tot stilte: ‘Dames, dat kan niet! Het is voorjaar en Piet zit lekker in Spanje.’ Toen ik opkeek zag ik de leerkracht van groep 4 en een groepsouder met een fototoestel, maar nog ging er geen belletje rinkelen. Totdat het strooigoed door de klas vloog! Daar was Piet Roberto, met een bosje rozen en een doosje van de juwelier. Na een overweldigend gejuich, ging Piet op z’n knieën en zei ik volmondig ‘ja’!

Naomi is – naast juf – ook tekstschrijver en columnist! Meer over hét aanzoek lees je op Naomi’s blog.

Hoe zag jullie eerste bruiloft (in 2013) eruit?

Dat was een heel eenvoudig baliehuwelijk. Daarna gingen we uitgebreid lunchen met de families bij een leuk tentje in onze oude buurt in Utrecht en ‘s middags hadden we een receptie bij ons thuis voor familie, vrienden, collega’s en buren. Gewoon gezellig! Het was wel een grote verrassing dat mijn groep 3 (die dus getuige was van het aanzoek) met ouders en collega’s bij het stadhuis stonden! Super leuk!

bruiloft-decoratieBruiloft 1 – 26 juni 2013

Waarom besloten jullie nog een keer te trouwen (in 2014)?

Het snelle huwelijk aan de balie viel eerlijk gezegd toch wel een beetje tegen. Ik miste die personal touch. De ambtenaar had werkelijk geen idee wie wij waren en het was echt productiewerk. Binnen vijf minuten stonden we weer buiten. Wat ook meespeelde was dat mijn broertje (die woont en werkt op Curaçao) er toen niet bij kon zijn en dat voelde toch als een gemis. Stiekem droomde ik nog wel van een échte ceremonie en een knalfeest! Zo’n feest waar iedereen het nog jaren over zou hebben. En dat is goed gelukt!

Wat was het plan voor bruiloft twee?

Als je uitnodigingen met de tekst ‘het foute huwelijksfeest van Rob & Naomi’ verstuurt, dan weet je dat het gegarandeerd één gaaf feest wordt! We hebben onze tweede bruiloft helemaal ingericht zoals wij wilden. Kijk, ik had natuurlijk een droom van een kasteel, vintage accessoires etc. Maar Rob voelde daar niks voor. Prima. Ik vind dat ook de man inspraak heeft. Je trouwt immers samen!

We hebben dus gezocht naar iets wat we allebei super vinden. En dat zijn foute feestjes! Met muziek uit de jaren ’80 en ‘90, lekker terug naar onze jeugd. We vonden een TOP locatie die bij die stijl paste, met personeel dat net zo enthousiast was als wij! Er waren Breezers, bitterballen, suikerspinnen, popcorn, een snoeptafel en een videoprojectiescherm met oude muziekclips. De dresscode was ‘fout met een touch of glitter’. Zelfs de knalroze uitnodigingen waren in stijl, dus het feest begon al toen die in de brievenbus vielen!

bruiloft-decoratieBruiloft 2 – 29 maart 2014

En, hoe wás bruiloft twee?

Bij binnenkomst kreeg iedereen old school Breezers en daardoor zat de stemming er meteen goed in! Het was gelijk gezellig omdat iedereen er zo fout gekleed uit zag. We startten onze tweede bruiloft met een ceremonie, die mijn broertje (overgekomen uit Curaçao) leidde. Dat wist niemand (behalve wijzelf en onze getuigen), dus het was een totale verrassing voor de rest van de gasten! Tijdens de ceremonie zijn we opnieuw getrouwd, in het bijzijn van al onze dierbare familie en vrienden. Daar hebben we ook de ringen uitgewisseld (want die hadden we nog niet, haha!) en onze geloften uitgesproken. En ja, van een schrijver weet je dat er woordkunsten komen, maar de geloften van Rob kwamen écht binnen! Ik was helemaal sprakeloos en er werden heel wat traantjes weggepinkt!

bruiloft-decoratie

Toen de DJ ‘Alles is liefde’ en ‘What is love’ erin knalde, was de toon gezet! Rob en ik kleedden ons om in onze foute outfits en tot het einde was het feest één groot spektakel! Het is inderdaad het feest geworden waar iedereen het jaren later nog steeds over heeft. Volgens de gasten werd het de eerste bruiloft waar iédereen van het begin tot het einde op de dansvloer stond! Van hits uit onze jeugd tot een hakkuh halfuur en van dansjes van de Spice Girls tot complete playbackshows. Hysterisch! Als we op een verjaardag komen, zeggen mensen: ‘O, zijn jullie Rob en Naomi, van dat geweldige foute huwelijksfeest? Daar hebben we veel over gehoord!’ Gaaf toch? Als ik ooit veel geld win, geef ik dat feest gewoon weer! En als we 12,5 jaar getrouwd zijn valt dat op een Tweede Kerstdag dus reden genoeg voor een fout kerstfeest.

bruiloft-decoratieBruiloft 2 – 29 maart 2014

Wat zou je de volgende keer anders doen?

Er is eigenlijk maar één ding wat ik de volgende keer anders zou doen: ik zou de bruidsjurk samen met mijn moeder willen kopen. Toen ik met een vriendinnetje in Amsterdam op zoek was naar een glitteroutfit voor het feest, liep ik in een vintagewinkel tegen een bruidsjurk uit de jaren ’20/’30 aan. Helemaal mijn jurk en dan ook nog eentje met een verhaal! Love it! De jurk zat als gegoten en het was duidelijk: dit was dé jurk!

Tijdens ons baliehuwelijk had ik gewoon een jurkje van Zalando aan, maar tijdens ons ‘derde huwelijk’ in februari 2017 heb ik wel hét momentje met mijn moeder gehad. Rob en ik waren gevraagd voor een styled wedding shoot en ik ging samen met mijn moeder in een échte bruidsmodezaak een trouwjurk passen die toevallig ook nog heel veel weg had van mijn vintage jurk. Zo is alles samengekomen. En die bruidsfotoshoot voelde als onze bruiloft 3.0 – met een kasteeltje en vintage accessoires. Rob vond het uiteindelijk ook leuk! Enne, we hebben iedereen hiermee goed voor de gek gehouden!

Wat is jouw beste tip voor toekomstige bruidsparen?

Trouw zoals je bent. Niet zoals je graag zou willen zijn. En dames, luister ook naar de wensen van je toekomstige echtgenoot. Je trouwt namelijk samen!

En nadat je getrouwd bent: vasthouden = loslaten en loslaten = vasthouden. Blijf jezelf, doe je eigen ding, maar plan ook regelmatig iets leuks samen en blijf met elkaar praten. Tot slot: geniet met volle teugen van en met elkaar!

Wil jij ook graag vertellen over jullie fantastische bruiloft? Stuur ons even ‘n mailtje en wie weet ben jij de volgende keer aan de beurt!

Foto’s: privébezit en OTTI fotografie

Volg ons op Bloglovin, Facebook & Instagram voor meer trouwinspiratie!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.