trouwdecoratie
Bijzondere bruiloften

BIJZONDERE BRUILOFT | Zo maakten Silvia & Barry van hun bruiloft echt hún dag!

trouwdecoratie

Waar kun je als bride to be nou beter inspiratie opdoen dan bij bruiden die al getrouwd zijn? Stralende bruiden die nog úren kunnen navertellen over hun mooie dag én die alle do’s en don’ts met je willen delen? In onze blogserie Bijzondere Bruiloften vertellen kersverse bruiden over hun bruiloft! Silvia & Barry maakten van hun bruiloft echt hún dag, met onder andere een zelf gehaakt trouwboeket en trouwdecoratie van LEGO!

trouwdecoratie

Vertel, hoe ben je ten huwelijk gevraagd?

In 2015 hadden we op kerstavond een gezellig avondje thuis met z’n tweeën. We gaven elkaar cadeautjes en genoten van elkaars gezelschap en lekker eten. Het laatste cadeautje onder de kerstboom was voor mij. Hieruit kwam een LEGO brandkluis! Toen hij open ging, zat er een mannetje op z’n knieën met een hartje in zijn handen. Toen ging Barry op zijn knieën en toverde hij een ring in de vorm van een LEGO blokje uit de kluis!

trouwdecoratie

Hoe zag jullie bruiloft eruit?

Onze bruiloft was echt op en top genieten! We hebben de hele dag heel relaxt meegemaakt en hebben overal van genoten!

Voor mij begon de dag bij ons thuis, terwijl Barry bij zijn ouders sliep. De kapper, visagiste en fotograaf stonden al vroeg op de stoep en daarna mocht ik eindelijk mijn jurk aan voor het echie! Na de first look hebben we een fotoshoot gedaan bij de Leerfabriek bij ons in het dorp. In Goirle hadden we daarna de trouwceremonie in de Annetje van Puijenbroek kapel. Een verrassende plek achter een modern theater.

De ceremonie was prachtig! We hebben onze geloftes aan elkaar voorgelezen (dat ging natuurlijk gepaard met de nodige tranen!). Tijdens de ceremonie hoorde ik uit het publiek de woorden ‘Typisch Silvia’ en ‘Kijk die schoenen!’ vanuit de zaal. Ik heb namelijk gekozen voor een paar aparte schoenen van Irregular Choise in onze thema kleuren.

trouwdecoratie

In het Witte Kasteel stonden de gasten al klaar voor de toast (die heerlijk buiten kon, omdat het onverwachts lekker weer was!) en taart. Na de groepsfoto’s gingen we met de fotografen naar de Loonse en Drunense duinen om nog een paar foto’s te maken en toen we terugkwamen was het alweer tijd voor het shared dinner. Hierbij worden steeds meerdere gerechtjes op tafel gezet en kan iedereen pakken waar hij zin in heeft. Heerlijk! En ik droeg – heel charmant – een slabbetje en dat was maar goed ook 😉

Na onze spetterende openingsdans (een combinatie van slow, chachacha en swing) maakten we nog een paar super vette foto’s met onze fotograaf, met rookmachines en champagne flessen. Daarna barstte het feest los in de kelder van het kasteel! Het was heel gezellig en sfeervol, met allemaal aparte hoekjes met bijvoorbeeld een fotowand. Kortom: een geweldig feest!

trouwdecoratie

Wat was jullie trouwthema? Hoe hebben jullie dat terug laten komen op jullie bruiloft?

Onze kleuren waren geel, turquoise en petrol. Die kleuren kwamen eigenlijk overal in terug en we hadden de gasten ook gevraagd om accenten te dragen in die tinten. De mannelijke daggasten kregen van ons allemaal een stropdas in turquoise en de corsages waren geel. Op onze kaart stond een geel hartje en een vogeltje op een pijl; die elementen hebben we overal laten terugkomen. En aangezien we allebei LEGO fan zijn – zie Barry’s aanzoek! – kwam er ook een klein beetje LEGO terug in de vorm van de manchetknopen van Barry en de bedankjes.

trouwdecoratie

trouwdecoratie

Welke decoratie mocht niet ontbreken op jullie bruiloft?

Ik heb alle decoratie zelf gemaakt! Van de slingers, tot de decoratie op tafel en de versiering van de kapel. Maar ook het gastenboek, de kaartenkist, mijn bruidsboeket (die heb ik zelf gehaakt!), de corsages (die werden gehaakt door mijn moeder) en de cake topper (ook gehaakt). Verder hadden we nog een bellenblaaskistje, een wedding sign, een welkomstbord, een ringenplankje en ga zo maar door! Doordat ik het allemaal zelf gemaakt heb, paste alle decoratie perfect bij elkaar. Mijn tip is om vooral te kiezen voor echt goede decoratie en niet teveel te zwichten voor kleine friemel dingetjes. Koop dan bijvoorbeeld 10 stuks van iets, dan krijg je makkelijker één geheel!

Wat zou je de volgende keer anders doen?

‘s Avonds zeiden Barry en ik meteen tegen elkaar: als we het nog eens zouden doen, dan doen we het precies zo! Maar als ik toch iets moet verzinnen, dan zou ik meer tijd genomen hebben om met mijn gasten voor de fotowand op de foto te gaan.

trouwdecoratie

Wat is jouw gouden tip voor toekomstige bruidsparen?

Geniet van elk moment! Het is heel cliché, maar het is echt zo!

En geef jullie draaiboek aan jullie ceremoniemeester! Wij hadden van tevoren geen ceremoniemeester gekozen, maar op de dag zelf namen onze beste vrienden deze taak als vanzelf op zich. Hierdoor hadden wij geen stress qua tijdsplanning, over spullen die verplaatst moesten worden en mensen die op de juiste plek moesten zijn. Wij hebben zelf nergens aan hoeven denken en konden volop genieten! Hiervoor zijn we ze dan ook heel erg dankbaar!

Deco bij deze bruiloft

trouwdecoratie

1. Houten frame gastenboek boho
2. Lampionnen
3. Photobooth props

Wil jij ook graag vertellen over jullie fantastische bruiloft? Stuur ons even ‘n mailtje en wie weet ben jij de volgende keer aan de beurt!

Foto’s: Trouwdag in beeld

Volg ons op Bloglovin, Facebook & Instagram voor meer trouwinspiratie!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *