bruiloft-decoratie-enveloppendoos-bruiloft-1
Tips en inspiratie

Enveloppendoos

bruiloft-decoratie-enveloppendoos-bruiloft-1

Na een drukke voorbereiding en een prachtige bruiloft is het tijd voor rust. De meeste bruidsparen vinden die rust op een heerlijk zonnig strand, ergens ver weg van het koude Nederland. Maar ja, hoe kom je op die dure bestemming terwijl je net een héle dure bruiloft hebt georganiseerd? Het geld is immers een keertje op.

Gelukkig komen daar je daggasten om de hoek kijken, met hun welbekende gevulde enveloppen. En om er voor te zorgen dat niet een langslopende crimineel op dat Thaise strand ligt, kun je de enveloppen maar het beste op een veilig en centrale plek bewaren. Wat ons betreft de beste plek om alles op te bergen? In een hippe enveloppendoos!

Voor een bruidspaar is het dus simpel. Je koopt zo’n leuke enveloppendoos en het geld stroomt vanzelf binnen. Maar voor een bruiloftsgast is het lastiger: hoeveel geld moet je nou geven aan een pasgetrouwd stel? Daar zijn allemaal regels voor te vinden, maar voel je vooral niet verplicht om die te volgen. Iedereen geeft wat hij of zij kan missen, maar mocht je toch een richtlijn willen hebben dan is hier een lijstje:

  1. Kom je als collega of als kennis naar een bruiloft? Dan wordt er gemiddeld zo’n €25,00 in een envelop gedaan.
  2. Ben je een vriend of familie (oom, tante etc.) van het bruidspaar? Dan wordt er gemiddeld €50,00 gegeven.
  3. Vindt het bruidspaar je helemaal fantastisch en ben je hun beste vriend of naaste familie? Dan moet je veel eten en drinken om quitte te draaien. Gemiddeld geeft men ongeveer €100,00.

Maar nogmaals: dit zijn slechts richtlijnen. De bedragen verschillen enorm per familie, cultuur of land en je moet vooral een bedrag geven waar jij je goed bij voelt.

bruiloft-decoratie-enveloppendoos

Goed, genoeg theorie. Als bruidspaar heb je dus veel profijt bij een mooie enveloppendoos, omdat dan voor iedereen duidelijk is waar ze hun cadeau kunnen laten. Omdat we veel verschillende varianten hebben is er altijd wel één te vinden die aansluit bij jullie bruiloft thema. Wat dacht je bijvoorbeeld van de hippe ‘Rustic Country’ enveloppendoos? Die past perfect bij bruiloften met een rustiek thema. Of de ‘Enveloppendoos Cards Goud’ of ‘Roségoud’? Die passen dan weer heel goed bij een romantisch of botanisch thema.

Kortom: op onze enveloppendoos pagina vind je altijd een enveloppendoos die bij jullie thema past!

Voor welke enveloppendoos gaan jullie?

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin voor nog meer trouwinspiratie!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *