Tips en inspiratie

De 5 allerleukste ideeën voor de first look

first-look

Het is één van de mooiste (en spannendste!) momenten van jullie bruiloft: de first look. Wij hebben inmiddels al meer dan 150 bruiloften meegemaakt en iedere keer weer is het zó’n bijzonder moment! Jullie hebben maanden naar dé dag toegeleefd en op dat moment gaat het écht beginnen. Eindelijk mogen jullie elkaar dé jurk en hét pak laten zien! En wat zijn jullie nieuwsgierig (geef maar toe)! Maar hoe en wáár doe je nou zo’n first look? Tijdens de ceremonie, onderaan de trap, of buiten? Wat is het mooiste? Wij delen onze 5 favoriete manieren van een first look met jullie!

Buiten, buiten, BUITEN!

De beste tip die we voor je hebben? Doe de first look buiten! Tenzij het keihard regent natuurlijk… Buiten heb je namelijk véél meer ruimte, waardoor jullie een intiem momentje samen hebben en er toch mensen mee kunnen kijken. Daarbij hebben de fotograaf en videograaf nu alle ruimte om om jullie heen te lopen, zonder dat ze elkaar én jullie in de weg lopen. Én buiten heb je het mooiste licht en de mooiste omgeving en achtergrond. Echt, als het kan, doe je first look buiten!

Hij staat met de rug naar je toe…

Maar hoe zorg je er dan voor dat hét moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien goed vastgelegd wordt? Want als jullie elkaar van verre al aan zien komen, zijn jullie nog veel te ver weg om die big smile op jullie gezichten mooi vast te kunnen leggen. Eén van de leukste manieren om dit tóch vast te leggen, is de ‘hij staat met de rug naar je toe’-manier. Spreek met je fotograaf af waar jij vandaan zal komen. Vervolgens laat je de fotograaf de bruidegom (of bruid natuurlijk!) met zijn rug naar die plek toe zetten. Tijdens hét moment loop jij rustig naar hem toe en als je vlakbij hem bent, tik je hem op zijn schouder. Pas dán mag hij omdraaien! De fotograaf en videograaf staan helemaal klaar voor jullie verrassingsmoment (en misschien wel een traantje!). TADAAAA!

first-look

First look bij de voordeur

Heb je geen mooie natuur in de buurt om de first look buiten te doen? Dan is de voordeur een leuk alternatief. Laat de bruidegom aanbellen bij de voordeur. Traditioneel doen vaak de ouders van de bruid de deur open en zij glippen vervolgens naar buiten om het moment zelf ook goed te kunnen zien. Daarna komt de bruid naar buiten. Prachtig! Nog één tip van ons: blijf als bruid niet in de deuropening van het huis staan, maar zet een stap naar buiten om elkaar goed te bewonderen! Anders sta je namelijk niet in het zicht van de fotograaf en videograaf én sta je half in de schaduw door de deurpost. En iedereen wil jou natuurlijk goed kunnen bewonderen!

First look onderaan de trap

Altijd al gedroomd van een trap-moment? Als jullie een grote, lichte hal hebben, is dat prachtig. En ook als jullie een donkere hal hebben, kun je dit natuurlijk prima doen! Het is tenslotte júllie dag, dus kies vooral wat júllie leuk vinden! Het is het allermooiste als de bruidegom beneden aan de trap wacht en de bruid van de trap naar beneden komt lopen. Doe vooral lekker rustig aan, want het is wel de bedoeling dat je heel beneden komt. Enne, de fotograaf heeft dan ook genoeg tijd om z’n shots te maken!

first-look

Here comes the bride bordje

Down the aisle

De meest traditionele, maar daardoor niet minder mooie first look: down the aisle! Hebben jullie stalen zenuwen én is de fotoshoot pas na de ceremonie gepland? Dan kunnen jullie de first look ook bij de ceremonie doen. De bruidegom staat vaak aan het altaar te wachten, met een prachtige bos bloemen. Eerst is het de beurt aan de bruidsmeisjes en jonkers (super schattig!) en dan… komt de bruid! Vaak wordt ze weggegeven door haar vader of ‘n broer. Dat gaat prachtig worden!

Wat is jouw favoriete manier voor de first look?

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin voor nog meer trouwinspiratie!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.