getuige-huwelijk-bruiloft-decoratie
Tips en inspiratie

Getuige huwelijk

getuige-huwelijk-bruiloft-decoratie-2

Het vragen van je getuigen is toch wel één van de leukste (en misschien ook wel meest spannende) momenten tijdens de voorbereiding van jullie bruiloft. Want laten we eerlijk zijn: het is een enorme eer om getuige te mogen zijn op een huwelijk. Maar ondanks dat het begrip ‘getuige’ bij heel veel mensen wel bekend is, blijft het toch altijd een beetje abstract. Want wat wordt er nou precies verwacht van de getuigen? Precies dat zullen we hier uitleggen!

getuige-huwelijk-bruiloft-decoratie (4)

Hoeveel getuigen huwelijk?

Laten we eerst beginnen met het beantwoorden van misschien wel de meest belangrijke vraag: hoeveel getuigen mag je hebben op je huwelijk? Gelukkig is het antwoord daarop simpel. Minimaal 2 en maximaal 4. Daarbij maakt het niet uit hoe dat aantal over het bruidspaar verdeeld is, dus als jij er bijvoorbeeld graag 3 zou willen en je man is met 1 tevreden dan is dat ook mogelijk.

Let hierbij wel op dat dit de regels zijn voor in Nederland. Als je in het buitenland gaat trouwen, kan het zijn dat de regels anders zijn.

getuige-huwelijk-bruiloft-decoratie (3)

Rol getuigen

Maar ja, dan heb je 2 tot 4 getuigen uitgezocht en dan vragen ze aan je wat ze precies moeten doen. Geen paniek, ze hoeven namelijk niet zo heel veel te doen. Het is het belangrijkst dat ze aanwezig zijn op jullie bruiloft en dat ze de trouwakte ondertekenen. Als zij en de ambtenaar getekend hebben, dan is het huwelijk geldig.

Maar mocht er nou iets met de trouwakte gebeuren, dan komen jullie getuigen weer om de hoek kijken. Dan kunnen ze namelijk bevestigen dat het huwelijk heeft plaatsgevonden en blijft jullie huwelijk gewoon geldig.

Wat ze na het huwelijk precies nog meer moeten doen is niet vastgelegd, maar over het algemeen wordt er vanuit gegaan dat ze het bruidspaar bijstaan in goede en in minder goede tijden.

rol-getuigen-bruiloft-decoratie

Vragen van je getuigen

Om het vragen van je getuigen extra speciaal te maken, hebben we heel veel cadeaus in ons assortiment zitten die perfect zijn om aan je getuigen te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze leuke gepersonaliseerde zakspiegeltjes? Daarop kun je een naam laten drukken en op de achterkant een tekst. Bijvoorbeeld “Wil je mijn getuige zijn?”. Super leuk!

getuige-huwelijk-bruiloft-decoratie (2)

Maar ook voor mannelijke getuigen hebben we voldoende cadeaus. Bijvoorbeeld een gepersonaliseerde badjas of een gepersonaliseerd whisky glas. Wij weten zeker dat ze helemaal vereerd zullen zijn!

Al onze cadeaus vind je hier.

Weten jullie al wie jullie getuigen worden?

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin voor nog meer trouwinspiratie!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.