bruiloft-decoratie-huisdieren-op-je-bruiloft
Tips en inspiratie

Huisdieren op je bruiloft

bruiloft-decoratie-huisdieren-op-je-bruiloft (1)

Jullie zijn met z’n tweeën natuurlijk een goed stel, maar toch zouden jullie nergens zijn zonder de steun van jullie trouwe viervoeter. Heb je een baaldag op je werk? Dan zit je hond, kat of konijn voor je klaar om je te troosten. En ben je niet helemaal lekker en lig je onder een stapel dekentjes op de bank? Dan voel je je toch iets minder slecht door een knuffel van dat harige mormel. 

Je snapt het al: jullie huisdier mag natuurlijk niet ontbreken tijdens jullie Best Day Ever. Maar hoe ga je dat doen? Je wilt er immers ook niet de hele dag mee bezig zijn. Hieronder geven we enkele tips, om jullie Bello’s, Fluffy’s en Flopstaarten een zorgeloze bruiloft te geven.

bruiloft-decoratie-huisdieren-op-je-bruiloft (2)

Jullie hond op de bruiloft

We kennen allemaal de beelden van Facebook: een hond die met een té schattige kussentjes om z’n nek de ringen komt aangeven bij de ceremonie. Dat is natuurlijk al een mooie manier om jullie viervoeter in het zonnetje te zetten. Toch zijn er ook enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk ook voor jullie hond een drukke dag, dus er zijn wellicht wat dingen waar je van tevoren over na moet denken.

Hebben jullie bijvoorbeeld vuurwerk op jullie bruiloft, of maken jullie gebruik van confetti kanonnen? Houd dan wel rekening met het feit dat honden helemaal niet van harde knallen houden. Ik heb zelf een keer meegemaakt dat de hond (mét de ringen om z’n nek) tijdens een harde knal het naastgelegen bosje in dook en er pas na een half uur uit kwam. Dat is natuurlijk een goed verhaal voor later, maar op de dag zelf niet ideaal.

Hieronder hebben we nog een lijstje gemaakt met dingen waar je van tevoren al het beste over na kunt denken:

  • Gaan jullie ‘s zomers buiten trouwen? Zorg er dan voor dat er voldoende schaduw en drinken is voor mens en dier.
  • Vraag op de locatie even na of huisdieren welkom zijn.
  • Vraag aan de gasten na of er mensen allergisch zijn voor dieren.
  • Spreek met iemand of met meerdere mensen af of die de dieren in de gaten willen houden. Jullie kunnen er zelf niet altijd op letten, dus dan is een extra paar ogen altijd een goed idee.
  • Dieren en een knallend feest gaan meestal niet echt samen. Vraag daarom of iemand jullie viervoeter op kan komen halen gedurende de dag.

Hebben jullie nog meer tips?

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin voor nog meer trouwinspiratie!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *