Tips en inspiratie

12 originele liedjes voor jullie bruiloft!

liedjes-bruiloft

Originele liedjes vinden voor jullie bruiloft. Het klinkt zo makkelijk, maar dat is het in de praktijk helemaal niet! Want (sorry John) hoe prachtig All of me ook is, origineel is ‘ie absoluut niet meer. En ook Mag ik dan bij jou en I think I wanna marry you staan allang niet meer op het lijstje van originele trouwliedjes. (Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je deze (inmiddels) klassiekers niet op je bruiloft kan draaien.)

Maar speciaal voor de bruidsparen die op zoek zijn naar originele liedjes voor hun bruiloft hebben we deze blog geschreven. Stuk voor stuk liedjes die we niet vaak (tot nooit) voorbij horen komen op een bruiloft. Beloofd, want we hebben inmiddels al meer dan 150 bruiloften mogen zien!

Wanneer draai je muziek op een bruiloft?

Natuurlijk zoeken jullie een mooi nummer uit voor jullie openingsdans, maar er zijn meer momenten op een bruiloft waarop er muziek gedraaid wordt. Bijvoorbeeld bij de binnenkomst tijdens de ceremonie (het moment waarop jullie samen binnenkomen of de bruid wordt weggegeven). Maar ook tijdens het tekenen van de trouwakte en natuurlijk wanneer jullie de ceremoniezaal verlaten als newly weds! (Dat laatste nummer mag best een vrolijke knaller zijn!)

We hebben een verdeling gemaakt tussen rustige nummers en vrolijke nummers. De rustige nummers zijn perfect om op te schuifelen, voor tijdens de binnenkomst en het tekenen. De vrolijke nummers zijn super leuk als jullie een knaller van een openingsdans willen doen (wedden dat het feest daarna metéén op gang komt!) of voor bij het verlaten van de ceremoniezaal.

Welke nummers je ook kiest, kies de muziek die júllie leuk vinden en die goed bij júllie dag past! Het maakt niet uit of iemand anders het nummer ook mooi vindt. Als jullie er maar van genieten! Niets is immers zo persoonlijk als muziek.

Rustige nummers:

What would I do without you – Drew Holcomb & The Neighbors

I do I do – Charlie Mars

Love Song – Haunt

You and I – Wilco

January Wedding – The Avett Brothers

Vrolijke nummers:

You make my dreams – Daryl Hall & John Oates

(Your love keeps lifting me) Higher and Higher – Jimmy Barnes

I’m gonna be (500 miles) – The Proclaimers

Build me up Buttercup – The Foundations

You are the Best Thing – Ray LaMontagne

Don’t go breaking my heart – Elton John

The Way to your heart – Soulsister

Weet jij nog originele liedjes voor een bruiloft? Laat het weten in de reacties, dan zetten we ‘m erbij!

Volg ons op Bloglovin, Facebook & Instagram voor meer trouwinspiratie!

Related Posts

One thought on “12 originele liedjes voor jullie bruiloft!

  1. Feelings schreef:

    Leuk lijstje en handige tips! Bedankt voor het delen.. Peter Spek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *