bruiloft-decoratie-real-wedding-travel-rumors (5)
Bijzondere bruiloften, Tips en inspiratie

Real Wedding: Bruiloft Karel & Daniëlle (Travel Rumors)

bruiloft-decoratie-real-wedding-travel-rumors (5)

Foto’s: Lotte Bosschieter

Op 29 juli 2018 was het zo ver: Karel en Daniëlle (van Travel Rumors) stapten in het huwelijksbootje (het hele verhaal lees je op hun blog). Nadat ze samen al jaren de wereld rond hebben gereisd, was dit ‘hun grootste reis van dit jaar’. Natuurlijk wilden wij daar alles van weten en daarom vroegen ze van alles over hun ‘Best Day Ever’!

bruiloft-decoratie-real-wedding-travel-rumorsWaarom wilden jullie graag trouwen?
Trouwen betekent voor ons, bewust voor elkaar kiezen. Tegen de ander zeggen dat hij/zij alles is wat je je maar kunt wensen en je tot de dood met diegene samen wilt zijn. Maar ook je beloftes om voor de ander te zorgen, diegene te respecteren, te steunen, trouw te zijn. Achteraf vond ik dat specialer dan ik vooraf had gedacht.

We kozen ervoor om een kleine bruiloft te geven met alleen ons gezin en beste vrienden. We waren dan ook met zo’n 45 personen. Iedereen was er de hele dag bij.

Hoe ben je ten huwelijk gevraagd?
In een luchtballon. Iets wat ik altijd al graag had willen doen. Heb ik hem verteld tijdens een van onze eerste dates. Dit heeft hij blijkbaar al die tijd onthouden en hij wist: als ik haar ga vragen, dan op deze manier.

bruiloft-decoratie-real-wedding-travel-rumors (1)

Vertel, vertel, hoe zag jullie bruiloft eruit?
Het thema was bohemian vintage. Ik ben wel twee keer per week alle kringloopwinkels van Zwolle afgegaan om hier en daar de aankleding compleet te krijgen, en dat lukte dan ook aardig.  We hebben gekozen voor subtiele details in de accessoires van jullie, What a Wonderful Wedding, zoals de gouden metalen waxinelichthouders, boomstam naamkaart houders, witte stoffen vlaggetjes, etc. Het maakte het plaatje compleet.

Het diner werd omschreven als een “Italiaanse avond”, wat onbedoeld was, maar eigenlijk perfect klopte. Ons eerste idee was om in het buitenland te trouwen, waarbij wij onszelf al voor ons zagen aan een lange tafel, lang dineren met uitzicht op de wijngaarden of olijvenvelden.

Achteraf bleek dat toch allemaal wat lastiger en omdat het voor ons het belangrijkste was dat iedereen erbij kon zijn, kozen wij er dus voor om in Nederland te trouwen. Bij Slot Doddendael hebben wij de gehele bruiloft laten plaatsvinden. Dit kon dan ook perfect, omdat zij zoveel diverse ‘locaties’ hebben. Zo begonnen wij met de ceremonie heel knus onder de kastanjeboom, was de borrel/toast op het terras ernaast, gingen we dineren in de boomgaard, tussen de appelbomen en sloten we af bij de andere boomgaard in een stretchtent. We hadden simpelweg mazzel, want in Nederland weet je het nooit, maar het was die dag (die weken eigenlijk al) prachtig mooi weer. Het voelde dus alsof we heel eventjes in het buitenland waren.

Grootste compliment die ik kreeg, is dat ik een van onze gasten hoorde zeggen “ik heb het gevoel alsof ik in een real life Pinterest bord leef”.

bruiloft-decoratie-real-wedding-travel-rumors (2)

Wat was het mooiste moment van de dag?
Jeetje, deze vraag is lastig. Want echt alles was TOP. Mijn broer was onze BABS, dat was een heel bijzonder moment omdat we dat voor iedereen geheimen hebben weten te houden, tot het moment dat hij aan het begin van de ceremonie opstond en de ‘echte’ BABS vriendelijk vroeg plaats te maken voor hem. Iedereen keek enorm verbaasd op en vooral voor mijn ouders moet dat een bijzonder moment geweest zijnde zoon als buitengewoon ambtenaar en de dochter als bruid.

Welke decoratie mocht niet ontbreken op jullie bruiloft?
De decoratie tijdens diner maakte het wel een heel perfect plaatje: op de tafel mooie waxinelichtjes, boomstammetjes met de namen, maar ook boven de tafel de witte stoffen vlaggetjes en een prikkabel zorgde voor een mooie sfeer.

De hangoverkit tasjes deden het vooral ná de bruiloft erg goed 😉

bruiloft-decoratie-real-wedding-travel-rumors (3)

Wat zou je de volgende keer anders doen?
Eigenlijk niets. Als ik een ding moet zeggen, zou ik zeggen: geef de styling uit handen door een weddingstylist in te huren. Dit geeft enorm veel rust voor jezelf maar ook voor de ceremoniemeesters. Maar de reden dat ik zeg ‘eigenlijk niets’, is omdat je hier wel de financiën voor moet hebben. Omdat iedereen bij ons daggast was en wij niet hebben bezuinigd op het diner, maar ook op het drankaanbod tijdens het feest, de muziek: overdag een live duo tijdens ceremonie, met het feest zowel een DJ als een band, zorgde dit ervoor dat het voor ons financieel niet uitkwam. We kozen er dus voor om het zelf te doen.

Op deze locatie moest je voordat iedereen naar huis zou gaan de decoratie hebben opgeruimd. Hier hebben wij als bruidspaar niets van meegekregen dankzij twee helden van een ceremoniemeesters, maar we weten nu (achteraf) dat zij, met hulp van onze vrienden, dit hebben gedaan tussen diner en feest in, maar ook nog snel na het feest voordat ze naar het hotel zouden gaan.

Ze geven aan het niet erg gevonden te hebben, maar als ik dus een tip mag geven, zou dat het zijn. Dan heeft niemand ergens omkijken naar en genieten ze allemaal volop van deze bijzondere dag.

bruiloft-decoratie-real-wedding-travel-rumors (4)

Wat is jouw beste tip voor toekomstige bruidsparen?
GENIET met hoofdletters. Hoe cliché ook, maar echt, elke minuut vliegt voorbij! Sta af en toe even stil en besef je hoe bijzonder het is dat iedereen die je ziet, er die dag is, speciaal voor jou, speciaal voor jullie, om jullie liefde te vieren. Iedereen is mooi gekleed, is vrolijk en doet leuk mee, de mooie speeches die mensen geven. Echt alles is zo bijzonder!

En tot slot: zorg dat de diverse activiteiten op diverse plekken gebeuren. Dit kan op 1 locatie zijn, maar dat je de mensen in beweging houdt. Zo ‘breekt’ het even het moment en gebeurt er steeds weer wat nieuws.

bruiloft-decoratie-real-wedding-travel-rumors (6)

Shop de bruiloft decoratie van Travel Rumors
Vond jij dat de bruiloft van Karel & Daniëlle er ook zo fantastisch uit zag? Dan heb ik goed nieuws voor je: je kunt de decoratie van hun bruiloft gewoon bij ons shoppen. Op de foto’s zag je bijvoorbeeld de geloftenboekjes, de donut walls, de snoepzakjes ‘Love is Sweet’, het ‘Best Day Ever’ gastenboek, de slinger ‘Cards’, de ‘Hangover Recovery Kit’ tasjes en de Geometric waxinelichthouders langs komen.

Wat vinden jullie van de decoratie van Travel Rumors?

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin voor nog meer trouwinspiratie!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *