real-wedding-bruiloft-marieke-geert-what-a-wonderful-wedding
Bijzondere bruiloften

REAL WEDDING | De bruiloft van eigenaren Geert & Marieke

real-wedding-bruiloft-marieke-geert-what-a-wonderful-wedding
We maakten de foto’s op het Wekeromse Zand.

Regelmatig delen we op onze blog verhalen van bruidsparen die net zijn getrouwd. Zo vertelden bijvoorbeeld Daniëlle en Karel van Travel Rumors over hun bohemian vintage bruiloft. We vinden het erg leuk om daarover te schrijven, omdat we daar heel veel inspiratie van krijgen. Die inspiratie bleek afgelopen april erg handig, omdat we toen zelf gingen trouwen!

Wil je wat meer informatie over ons? Neem dan even een kijkje op de over ons pagina.

real-wedding-bruiloft-marieke-geert-what-a-wonderful-wedding-2
“Hoi, wij gaan zometeen trouwen!”

Waarom wilden jullie graag trouwen?

Eigenlijk hadden we het er al jaren over. We merkten namelijk dat we al heel erg op één lijn zaten over de invulling van de dag. Zo leek het ons beiden leuk om er een bruiloft weekend van te maken en zijn we allebei behoorlijk verknocht aan de Veluwe. De omgeving waarin we op zoek zouden gaan naar een geschikte locatie lag dus ver voor het aanzoek al vast.

Maar ja, er moest nog wel een vraag gesteld worden. Een behoorlijk belangrijke zelfs. Toch duurde dat iets langer dan dat onze vriendegroep dacht. De feminist in Geert vond het namelijk wat overdreven dat de man per se het aanzoek moest doen. ‘Waarom kan dat niet gewoon degene zijn die er als eerste aan denkt?’, was een veelgehoord argument. Maar Marieke was onverbiddelijk: we trouwen pas als je op één knie gaat! En zo geschiedde.

real-wedding-bruiloft-marieke-geert-what-a-wonderful-wedding
Een paar minuten voor het aanzoek.

Hoe ging het aanzoek?

Geert wilde het aanzoek graag zo spontaan mogelijk houden en de vraag het liefste stellen op een moment waarop Marieke het niet zou verwachten. Omdat we het steeds vaker over trouwen hadden én omdat we in het najaar naar Amerika zouden gaan, dacht Marieke dat het daar zou gaan gebeuren.

Maar voordat we de oceaan over zouden gaan vliegen, gingen we eerst in de zomer nog op vakantie naar Polen. We zijn beiden gek van vakanties in Oost-Europa en daarom vond Geert het een mooi idee om daar het aanzoek te doen. Het was heerlijk spontaan: geen ring (die kwam later alsnog!), geen voorbereiding maar wel een mooi uitzicht!

real-wedding-bruiloft-marieke-geert-what-a-wonderful-wedding-2
We trouwden in de Leperkoen in Lunteren.

Hoe zag jullie bruiloft eruit?

We waren het er dus al tijden over eens dat we graag een heel bruiloft weekend wilden organiseren. Het liefst ergens op de Veluwe. De derde locatie die we bekeken was de Leperkoen, een vakantiehuis in de omgeving van Lunteren. Midden op de Veluwe dus én perfect voor een bruiloft weekend omdat een aantal gasten ook konden blijven slapen.

We vonden dat een rustiek bruiloft thema, met een botanical touch, goed paste bij de omgeving en de locatie. Daarom zochten we decoratie in die thema’s, maar daar komen we later nog even op terug.

Omdat we een compleet weekend hadden, konden we vrijdag mooi alles opbouwen. We kregen heel veel hulp van onze super lieve familie en vrienden, waardoor alles er op zaterdag (de dag van de bruiloft!) super mooi uit zag.

real-wedding-bruiloft-marieke-geert-what-a-wonderful-wedding-4
“Belooft u nog heel veel trouwdecoratie in te kopen?” “Ja, dat beloof ik!”

We kozen voor een vrij traditionele planning. ‘s Ochtends gingen we ons allebei klaar maken en aan het einde van de ochtend was het eerste moment. We hadden elkaar nog niet gezien, dus vonden het stiekem best spannend! Na het eerste moment gingen we foto’s maken in een bos in de buurt van de locatie. Omdat we heel veel geluk hadden met het weer (20 graden en zon!) zijn het super zonnige foto’s geworden.

Na de fotoshoot was de ceremonie, gevolgd door het aansnijden van de taart, het diner (een pizza foodtruck!) en het feest.

real-wedding-bruiloft-marieke-geert-what-a-wonderful-wedding-3
Dankzij het mooie weer konden we buiten trouwen.

Wat was het mooiste moment van de dag?

Wat een lastige vraag! Toegegeven: we hebben de vragen zelf bedacht, maar kiezen blijft echt heel erg lastig. Van tevoren hadden we verwacht dat de ceremonie hét mooiste moment van de dag zou zijn, maar toen we na de bruiloft terugdachten aan de dag konden we maar moeilijk kiezen. Niet dat de ceremonie tegenviel, maar er waren gewoon te veel hoogtepunten.

Zo hadden we verwacht dat we een heel rustig feest zouden hebben. We zijn zelf niet echt feestbeesten, dus we hadden geen DJ ingehuurd die de ene stamper naar de andere tevoorschijn tovert. We kozen voor een artiest die mee zou zingen en spelen met een jukebox en die gespecialiseerd was in muziek uit de 60’s, 70’s en 80’s. Uiteindelijk bleek die artiest ziek te zijn, maar gelukkig had hij wel een vervanger gevonden. En wát voor één! Paul maakte er echt een enorm feest van en we hebben meer gedanst dan in de eerste 8 jaar van onze relatie.

Als we echt moeten kiezen, is het feest denk ik toch het hoogtepunt van de dag!

real-wedding-bruiloft-marieke-geert-what-a-wonderful-wedding-5
De gepersonaliseerde kledinghanger vind je hier.

Welke decoratie mocht niet ontbreken op jullie bruiloft?

Uiteraard hebben we alle decoratie uit onze shop gehaald. Zo kozen we voor de gepersonaliseerde houten kledinghanger ‘Calligraphic Name’, omdat daar de jurk van Marieke zo mooi op uit kwam. We hadden nog meer houten decoratie, omdat we dat goed bij de locatie vonden passen. Een voorbeeld daarvan is het houten bordje ‘Adventure’.

real-wedding-bruiloft-marieke-geert-what-a-wonderful-wedding-6
De roségouden lantaarn en het houten bordje komen uit onze shop.

Voor de botanische touch hadden we ook veel groen & roségouden decoratie uit ons Beautiful Botanics thema uitgekozen. Een voorbeeld daarvan is het ringdoosje. Die hadden we gevuld met wat gipskruid, omdat we dat mooi vonden staan bij de omgeving. De roségouden lantaarn van de bovenstaande foto hadden we in een houten kratje geplaatst voor een mooi rustiek effect.

real-wedding-bruiloft-marieke-geert-what-a-wonderful-wedding-3
Dit ringdoosje vulden we met gipskruid & mos.

Wat zou je de volgende keer anders doen?

Eigenlijk zouden we helemaal niets anders doen. Het klinkt enorm cliché, maar de dag was voor ons echt perfect.

Maar toch, we willen ook niet kinderachtig zijn. Daarom zouden we als enige misschien de volgende keer de fotograaf en de videograaf ook bij het feest laten zijn. We hadden ze ingehuurd tot 16:00 uur, omdat we niet hadden verwacht dat het feest zo los zou gaan. Achteraf gezien, hadden we het ook leuk gevonden als we daar foto’s en videobeelden van zouden hebben.

real-wedding-bruiloft-marieke-geert-what-a-wonderful-wedding-5
Een kleine shout out naar de maakster van deze taart: De Jonge Dame uit Ede. Ga daarheen mensen en kom minimaal met drie taarten terug!

Wat is jouw beste tip voor toekomstige bruidsparen?

Wij vonden het erg fijn dat we ruim op tijd waren begonnen met de voorbereidingen. Daardoor konden we het ons ook veroorloven om enkele weken even niets te plannen voor de bruiloft, als het bijvoorbeeld extra druk was in de shop. Op die manier waren de voorbereidingen eigenlijk heel relaxt, omdat we nooit hoefden te haasten.

real-wedding-bruiloft-marieke-geert-what-a-wonderful-wedding-7
Het houten bordje en de waxinelichthouders komen uit onze shop. Oh ja, de plaatskaartjes ook!

Shop onze bruiloft decoratie

We kozen voor rustieke bruiloft decoratie uit ons Rustic Wedding thema in combinatie met groene en roségouden decoratie uit ons Beautiful Botanics thema.

Daarnaast hadden we enkele gepersonaliseerde items, zoals de houten kledinghanger ‘Calligraphic Name’ en de zijden kimono white.

Al onze bruiloft decoratie vind je hier terug!

Onze trouwfilm

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Joyce Netteb en de geweldige trouwfilm is gemaakt door Boy Linders van Videodynamics.

Wat vinden jullie van de bruiloft decoratie die we hebben uitgezocht?

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin voor nog meer trouwinspiratie!

Related Posts

One thought on “REAL WEDDING | De bruiloft van eigenaren Geert & Marieke

  1. Thomas schreef:

    Proficiat Marieke Geert!
    Aan de foto’s te zien was dit een erg unieke bruiloft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *