something-blue
Tips en inspiratie

Something old, something new, something borrowed, something blue… Hoe zit dat nou?

something-blue

Waarschijnlijk ken je het gezegde: Something old, something new, something borrowed, something blue wel. Als je gaat trouwen kom je het namelijk vanzelf een keer tegen! Maar wat betekent het nou precies? En hoe verwerk je de kleur blauw in je bruiloft als je hele andere themakleuren hebt?

Gedichtje

De uitspraak komt van een oud Engels gedichtje:

Something old,
something new,
something borrowed,
something blue,
and a silver sixpence in her shoe.

Het gaat eigenlijk om accessoires die geluk brengen als een bruid die bij zich draagt.

Something Old

De Something old staat voor het ‘oude’ leven wat de bruid achter zich laat. Het gaat er dus om dat je een ‘oud’ accessoire bij je draagt, wat je al had. Denk bijvoorbeeld aan een sieraad, een foto of een oud lint dat je om je bruidsboeket laat wikkelen.

Something New

De Something new staat voor optimisme, succes en het nieuwe leven dat de bruid begint, samen met haar echtgenoot. Dit accessoire is natuurlijk de meest makkelijke van allemaal: je trouwjurk!

something-blue

Something Borrowed

De Something borrowed staat voor het belang van vrienden en familie en een toekomst vol weelde. Het is de bedoeling dat je een accessoire leent van gelukkige getrouwde familie of vrienden en dit bij je draagt. Zo kun je bijvoorbeeld een sieraad lenen van je moeder, oma of vriendin. Heb je niks moois kunnen vinden wat je graag bij je wilt dragen? Stop dan iets in je tasje of laat het in je trouwjurk naaien! Of laat een stukje van de trouwjurk van je moeder in jouw eigen jurk naaien!

Something Blue

De Something blue staat voor trouw en zuiverheid. Het is dus de bedoeling dat je een blauw accessoire bij je draagt. Dat kunnen blauwe schoenen zijn of blauwe bloemetjes in je bruidsboeket. Heb je niks met de kleur blauw? Kies dan iets wat niet zo opvalt, zoals een blauwe kousenband of leuke blauwe schoenstickers. Of laat jullie trouwdatum met blauw garen aan de binnenkant van je trouwjurk naaien!

Op zoek naar een mooie Something Blue? Bekijk onze collectie!

Je shopt onze ‘Lucky Sixpence’ hier.

And a silver sixpence in her shoe

De And a silver sixpence in her shoe staat voor het goede en rijkdom. Dit laatste wordt niet altijd toegevoegd aan de traditie, maar het hoort stiekem wel bij het gedichtje. Tot 1920 werd de silver sixpence voor het grootste gedeelte gemaakt uit zilver. Het is de bedoeling dat de vader van de bruid een zilveren muntje in haar linkerschoen doet, op de dag van de bruiloft, als een gelukwens voor de bruid. Een kleine ‘maar’: het loopt niet zo lekker met een muntje in je schoen… Stop ‘m daarom onder je zooltje of plak ‘m onder je schoen! (Extra leuk om daar een foto van te maken tijdens de fotoshoot!)

Wanneer je al deze accessoires bij je draagt tijdens jullie bruiloft, zal dat geluk brengen in je huwelijk! Maar natuurlijk kun je tradities op je eigen manier beleven. Geef er dus vooral je eigen draai aan!

Op zoek naar een mooie Something Blue? Bekijk onze collectie hier!

Volg ons op Bloglovin, Facebook & Instagram voor meer trouwinspiratie!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.