bruiloft-decoratie-tafelschikking-bruiloft-blog
How to, Tips en inspiratie

Tafelschikking bruiloft

bruiloft-decoratie-tafelschikking-bruiloft-blog (4)

Bij veel bruiloften blijft het een heikel punt: de tafelschikking. Want hoe ga je er voor zorgen dat het wel een beetje gezellig is aan tafel drie? En eigenlijk willen Ome Cor en Tante Lisa niet aan één tafel zitten, na dat gedoe met neefje Peter, maar hoe ga je dat voorkomen? Helaas kunnen we jullie niet helpen met de exacte verdeling van de stoeltjes, maar we kunnen er wel voor zorgen dat voor iedereen duidelijk is waar hij of zij mag zitten met onze handig tafelschikking oplossingen!

bruiloft-decoratie-tafelschikking-bruiloft-blog (1)

Plaatskaartjes

We beginnen vrij algemeen, met de plaatskaartjes. Eigenlijk zijn deze handige opvouwbare kaartjes onmisbaar als je werkt met een tafelindeling. Natuurlijk zijn er ook alternatieve oplossingen, maar daar komen we zometeen op terug.

Het voordeel van de plaatskaartjes is dat het voor iedereen direct duidelijk is waar hij of zij mag zitten én wie er aan dezelfde tafel zitten. Daarnaast scheelt een goede tafelindeling ook een hoop werk voor de ceremoniemeester, omdat ze direct kan verwijzen naar deze handige kaartjes.

Bonus tip: deze plaatskaartjes zijn ook ideaal bij de ceremonie! Zo zorg je er namelijk voor dat de juiste mensen vooraan zitten bij het meest belangrijke moment van de dag.

bruiloft-decoratie-tafelschikking-bruiloft-blog (3)

Plaatskaarthouders

Iets minder klassiek dan de plaatskaartjes, maar minstens net zo leuk zijn de plaatskaarthouders. We hebben ze in heel veel verschillende soorten: van mooie mini boomstammen tot kleine vaasjes. In die vaasjes kun je vervolgens ook nog een bloemetje zetten, waardoor het direct een boost geeft aan de uitstraling van de dinertafel.

Je kunt deze handige plaatskaarthouders ook perfect gebruiken bij een candy table, door er bijvoorbeeld kaartjes in te doen met de ingrediënten (handig voor mensen met een allergie!).

bruiloft-decoratie-tafelschikking-bruiloft-blog (2)

Tafelnummers

En als je het helemaal gemakkelijk wilt maken voor je ceremoniemeester, dan kun je ook nog tafelnummers op de verschillende dinertafels zetten. Op die manier weet ome Piet direct dat hij bij tafel 7 mag gaan zitten en loopt niet iedereen een kwartier te zoeken.

Hang vervolgens de tafelindeling aan het begin van de dinerzaal op. Zo kan iedereen direct naar zijn of haar plek lopen!

We hebben heel veel verschillende tafelnummers. Op de foto’s hierboven zie je de ‘Marble & Rose Gold tafelnummers‘ en de ‘Botanical Flower tafelnummers‘.

Hebben jullie al nagedacht over de tafelschikking?

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin voor nog meer trouwinspiratie!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.