bruiloft-decoratie-trouwambtenaar-blog
Wedding Week

Zo krijgen jullie een ceremonie om nooit meer te vergeten!

bruiloft-decoratie-wedding-week-ambtenaar

Foto: Arv & Mayk

De ceremonie is hét belangrijkste moment van jullie bruiloft. Zonder ceremonie zijn jullie tenslotte niet getrouwd! Maar hoe zorg je er nou voor dat de ceremonie ook één van de leukste momenten van de dag wordt? Met een persoonlijke ceremonie die écht bij jullie past? Wat is zo’n BABS nou precies? En waarom zou je de geloften uitspreken? Wij stelden al deze vragen en meer aan onze favoriete ambtenaren. Zij vertellen je heel graag hoe je een ceremonie krijgt om nooit meer te vergeten!

Even voorstellen

wedding-week-jeanette-van-wijk

Foto: Klik fotografie

bruiloft-decoratie-babs

Foto: Bas Uijlings fotografie

bruiloft-decoratie-wedding-week-annemarie

Foto: Johan Brouwer

Wat is een zelfstandig trouwambtenaar (BABS) nou eigenlijk?

Carina: “Vroeger kon je alleen getrouwd worden door iemand van de gemeente. Tegenwoordig kun je ervoor kiezen je eigen trouwambtenaar mee te nemen. Dit kan een vriend, zus of vader zijn, maar dat is wel erg spannend want een huwelijk voltrekken is en blijft een vak apart! Een zelfstandig trouwambtenaar is een professional die jouw ceremonie naar een hoger level tilt.”

Annemarie: “Een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand mag jullie door heel Nederland of zelfs daarbuiten trouwen. De meeste BABS’en trouwen alleen in hun eigen gemeente, maar een zelfstandig trouwambtenaar trouwt jullie op elke denkbare trouwlocatie.”

Jeanette: “Een BABS is dus ook zelfstandig ondernemer en voltrekt huwelijken buiten de gemeente grenzen. Om jullie een voorbeeld te geven: ik ben BABS bij de gemeente Ede én zelfstandig trouwambtenaar. Ik mag buiten de grenzen van de gemeente Ede in heel Nederland wettelijke huwelijken voltrekken.”

bruiloft-decoratie-wedding-week-ambtenaar

Foto: Arv & Mayk

Waarom zouden we een zelfstandig trouwambtenaar inhuren? Wat is het verschil met een BABS van de gemeente?

Carina: “Door een BABS in te huren weet je zeker dat jouw trouwambtenaar alle tijd en energie in jullie steekt. Het verschil zit ‘m in de beschikbare tijd. Een gemeente ambtenaar heeft vaak slechts 3-4 uurtjes beschikbaar voor jullie ceremonie, een zelfstandig trouwambtenaar veel en veel meer.”

Annemarie: “Daarnaast kun je een zelfstandig trouwambtenaar zelf kiezen, een ambtenaar van de gemeente wordt vaak toegewezen en zie je in de meeste gevallen pas 2 weken voor de bruiloft. Een zelfstandig trouwambtenaar kun je ook al veel eerder in de voorbereidingen betrekken.”

Jeanette: “Met een zelfstandig trouwambtenaar ga je samen op pad. Ik spreek minimaal een halfjaar van tevoren met het aanstaande bruidspaar af. Ik wil alles van ze weten, ik inspireer, adviseer en bied een helpende hand wanneer het gaat om het schrijven van de geloften. Ook interview ik per bruidspaar 6 andere personen voor de leuke anekdotes en een verrassingseffect voor het bruidspaar tijdens hun ceremonie.”

bruiloft-decoratie-ambtenaar

Foto: Bas Uijlings fotografie

We willen graag een persoonlijke ceremonie. Wat is jouw gouden tip?

Jeanette: “Kies de juiste trouwambtenaar! Ga op je gevoel af want een wederzijdse klik is absoluut noodzakelijk voor een persoonlijke ceremonie. Het is in mijn geval erg belangrijk dat we dezelfde taal spreken zodat ik een mooie, persoonlijke “true love” story kan schrijven.”

Carina: “Ontwerp de ceremonie samen met je trouwambtenaar. Laat je BABS met gave voorstellen komen en bepaal samen wat wel en niet bij jullie past en hoe de ceremonie er precies uit komt te zien. Zorg ervoor dat de BABS zich niet alleen in jullie verdiept, maar ook in jullie familie- en vriendenkring. En als laatste… Leg de geloften af, dit is by far het mooiste moment van de ceremonie!”

Annemarie: “Bedenk samen vooral waar je je comfortabel bij voelt en wat jullie allebei heel erg leuk vinden. Als de één het bijvoorbeeld enorm leuk vindt om trouwgeloftes voor te lezen, maar de ander vindt dit doodeng, zoek dan een middenweg. Het is belangrijk dat je tijdens de trouwceremonie (en eigenlijk de hele dag) vooral doet wat bij jullie past en niet ‘wat zo zou moeten‘.”

wedding-week-trouwambtenaar

Foto: Edo & Paul

Wat zijn geloften nou precies? En waarom mogen die écht niet ontbreken tijdens de ceremonie?

Carina: “In de geloften vertel je jouw grote liefde wat hij/zij voor jou betekent, waarom je zo graag samen bent, waarom je eigenlijk wilt  trouwen en wat je de ander wilt beloven voor de periode dat je samen zult zijn. Vaak staan de bruiden te springen om hun geloften te schrijven en uit te spreken en moet de bruidegom hier ‘nog even over nadenken’. Je zult merken dat als je er even voor gaat zitten er vaak de mooiste woorden op papier komen! Bovendien levert het waanzinnige foto’s op en ook de videograaf verwerkt het graag in jullie trouwfilm.”

Jeanette: “Je trouwgelofte is een liefdesverklaring aan je partner. Daarbij denken mensen meteen aan een zoetsappig verhaal, wat natuurlijk kan maar dat hoeft niet. Wat heel belangrijk is, is dat je je geloften schrijft vóór de ander en je diepste gevoelens op papier zet. Het maakt jullie ceremonie nog mooier, persoonlijker en liefdevoller!”

Annemarie: “Denk bijvoorbeeld aan ‘Ik beloof je voor altijd lief te hebben’ of ‘ik beloof je te steunen’. Maar een gelofte kan ook met wat humor worden gebracht als dit beter bij jullie past: ‘Ik beloof je dat ik mijn sokken voortaan in de wasmand zal doen’ of ‘Ik beloof vaker voor je te koken’. Geloftes zijn de kers op de taart! Maar onthoud, worden jullie hier beide heel zenuwachtig van?! Geef dit aan bij je trouwambtenaar, hij of zij kan je dan tips geven en samen met jullie zoeken naar een invulling die het beste bij jullie past.”

Korting!

Speciaal voor de Wedding Week hebben we nog een leuke korting voor jullie geregeld! Mocht Annemarie jullie aanspreken als trouwambtenaar, dan hebben jullie geluk. Zij reist namelijk met liefde voor jullie het land door. Dus als je haar boekt tussen vandaag en 31 mei 2018 voor een bruiloft in 2018 of 2019, dan krijg je de reiskosten op jullie bruiloft (binnen NL) cadeau van haar.

Onze aanraders

geloftenboekjes

Gaan jullie geloften aan elkaar voorlezen? Super leuk! Maar dan wil je dat natuurlijk niet vanaf een A4’tje doen… In deze mooie geloftenboekjes kun je alle lieve woorden aan elkaar kwijt. Je kunt ze zelfs personaliseren met jullie naam en trouwdatum! Dat worden práchtige foto’s!

bruiloft-decoratie-ringdoosje

Maar waar tover je nou op het moment suprême de ringen vandaan? Nou, uit een prachtig (gepersonaliseerd) ringdoosje of van een mooi ringkussen natuurlijk! Hebben jullie kleine kinderen op jullie bruiloft? Stel ze dan aan als ring security! Dan weet je zeker dan de ringen veilig zullen zijn tot het moment daar is. En geef nou toe, hoe schattig is het als er een paar van die kleine droppies binnen komen lopen met zo’n stoer ring security koffertje?

loper-bruiloft

Het moment is daar: aan de arm van je vader loop je richting je aanstaande echtgenoot toe. Wat een kippenvel moment! Wil je het echt speciaal maken? Leg dan zo’n prachtige gepersonaliseerde loper naar het altaar. Laat jullie namen en trouwdatum drukken op één van onze gepersonaliseerde lopers of laat jullie eigen logo op een loper drukken!

Doe jij al mee met onze winactie?

bruiloft-decoratie-win

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin voor nog meer trouwinspiratie!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.