bruiloft-decoratie-trouwjurk
Wedding Week

Zo vind jij de trouwjurk van je dromen!

bruiloft-decoratie-trouwjurk

Trouwjurk: Marieke, Foto: Lieneke Smid

Een trouwjurk uitzoeken is voor veel bruiden het hoogtepunt van de voorbereidingen. Ze kijken immers al jaren uit naar het ‘Say yes to the dress‘ momentje! Maar tegelijkertijd vinden ze het ook wel spannend. Want waar moet je allemaal op letten? Wat zijn de trends? En hoe weet je nou eigenlijk dat je echt DE jurk te pakken hebt? Wij stelden al deze vragen en meer aan twee top experts uit de trouwbranche. Met hun tips ben jij er helemaal klaar voor!

Even voorstellen

bruiloft-decoratie-trouwjurk-de-bruidshoek

Een trouwjurk uitzoeken is voor veel bride to be’s een hoogtepunt van de voorbereidingen! Spannend! Maar help, hoe moet ik me voorbereiden?

Bart: “Een trouwjurk uitzoeken is inderdaad voor veel bruiden het absolute hoogtepunt van de voorbereidingen. Ze dromen er al jaren van en nu is het EIN-DE-LIJK zo ver! Wij zeggen altijd: kom minimaal 6 à 7 maanden van tevoren bij ons langs. Er zitten namelijk soms levertijden van 5 maanden op trouwjurken én hij moet nog helemaal op maat gemaakt worden. De hedendaagse Bol.com mentaliteit (vandaag besteld, morgen in huis) zorgt ervoor dat bruiden dit regelmatig vergeten…

Ook zeggen we altijd: neem iedereen mee die je er graag bij wil hebben! De kans is groot dat dé jurk er tussen hangt, dus dan is het natuurlijk leuk als iedereen die je er graag bij wilt hebben, aanwezig is!”

Marieke: “Als je een trouwjurk op maat laat maken, kun je het beste minimaal 8 weken van tevoren langskomen. Ontwerpers kunnen qua tijd flexibeler zijn dan wanneer je een confectiejurk koopt, omdat zij het maakproces zelf in de hand hebben. Nog een handige tip: neem huidkleurig ondergoed mee om te dragen tijdens het passen!”

bruiloft-decoratie-trouwjurk

Trouwjurk: Marieke, Foto: Emma v.d. Schelde Photography

Hoe weet ik dat mijn jurk dé jurk is?

Bart: “Wij hebben in alle acht paskamers in de Bruidshoek een doos met tissues staan en die staan er niet voor niets 😉 Bij ruim de helft van de dames die hier een jurk komt uitzoeken, komen bij DE jurk al heel snel tranen! En niet alleen bij de bruid, maar ook bij haar entourage.”

Marieke: “Wanneer je je helemaal goed voelt en gelukkig bent als je in de spiegel kijkt, heb je dé jurk gevonden!”

wedding-week-trouwjurk

Trouwjurk: De Bruidshoek, Foto/merk: Pronovias

Help! Ik heb een rode wijnvlek/bloedvlek/nagellakvlek in m’n trouwjurk! Hoe krijg ik die eruit?

Bart: “Een flesje ‘Bride & Shine’ moet eigenlijk bij iedere vrouw in de handtas zitten. Het is echt een wondermiddel tegen vlekken. Je laat het even intrekken, dept en weg is de vlek! Bloedvlekken kun je trouwens alleen verwijderen met je eigen speeksel.”

Marieke: “Luierdoekjes zijn onmisbaar op de grote dag! Daar krijg je erg veel vlekken mee weg!”

Welke trends zien we nu veel in trouwjurkenland?

Bart: “Jurken met veel kant zijn nog steeds booming! Bijna 90% van onze jurken bevat kant, van héél veel kant tot kleine kanten applicaties. Ook is er dit jaar veel vraag naar jurken met mouwen. Wat wel grappig is: veel dames willen jurken passen met mouwen, maar kopen in 99 van de 100 gevallen dan een jurk zónder mouwen. En mooie en speciale ruggen zijn ook nog steeds een hot item!”

Marieke: “Veel splitten in de rok, open ruggen en veeeeeeeel kant!”

wedding-week-trouwjurk

Foto: Joyce Netteb Photography

Ik vind het zo jammer dat ik mijn jurk maar één keer aan mag! Heb je nog leuke ideeën voor wat ik na de bruiloft met m’n jurk kan doen?

Bart: “Sommige dames zetten de jurk in hun slaapkamer op een paspop, weer een ander hangt ‘m in de kast en kijkt er nooit meer naar om. Of ze proberen ‘m via Marktplaats te verkopen (al krijg je er dan vaak niet meer van €150-€200 voor). Vorig jaar was de ‘trash your dress’ fotoshoot heel hip. Na de bruiloft maakt het bruidspaar nog een fotoshoot, waarin de bruid met jurk en al in de modder rolt of in de zee springt. Dat levert hele gave foto’s op en als je ‘m goed laat reinigen, kun je ‘m nog best in de kast bewaren! 😉 ”

Marieke: “Laat nog een keer foto’s van jullie maken en doe bijvoorbeeld een shoot in New York! Super cool! Ook hoor ik vaak van vrouwen dat ze hun jurk ieder jaar op hun trouwdag weer aantrekken. Of ombouwen tot een andere jurk.”

Onze aanraders

bruiloft-decoratie-kledinghanger

Foto: Joyce Netteb Photography

Hoe gaaf is het om je trouwjurk uit te hangen aan een gepersonaliseerde kledinghanger? Dat ziet er super tof uit op de trouwfoto’s! En it’s all about the details, nietwaar?

bruiloft-decoratie-sieraden-bruid

Maak het plaatje compleet met prachtige sieraden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gepersonaliseerde armband? Je kunt ‘m personaliseren met een initiaal en je kunt zelfs de kleur van het steentje kiezen!

bruiloft-decoratie

Dit medaillon is een prachtige manier om de mensen, die jullie moeten missen op jullie bruiloft, toch bij je te dragen. In het medaillon passen twee foto’s. Je kunt het medaillon op twee manieren dragen: als ketting of als broche op je trouwboeket.

Doe jij al mee met onze winactie?

bruiloft-decoratie-win

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin voor nog meer trouwinspiratie!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *