bruiloft-decoratie-trouwpak
Wedding Week

Hoe vind je het perfecte trouwpak?

bruiloft-decoratie-trouwpak

Foto: Rianne fotografie

In de trouwwereld word je overspoeld met trouwjurken, maar het trouwpák is minstens net zo belangrijk! Het pak moet perfect bij de jurk passen en echt bij de bruidegom passen, zowel letterlijk als figuurlijk. De tijd van saaie zwarte trouwpakken is alláng voorbij. Tegenwoordig kun je álles zelf kiezen bij je trouwpak en hoef je zeker niet meer onder te doen voor de stralende bruid of bruidegom aan je zijde. In deze blog vertellen we je precies hoe het uitzoeken van een pak in z’n werk gaat, waar je op moet letten en wat dé trends in trouwpakkenland zijn!

Even voorstellen

bruiloft-decoratie-trouwpak

Foto: Joyce Netteb Photography

Vertel, hoe gaat het uitzoeken van een pak in z’n werk?

Rietbergh: “We vragen onze klanten altijd om eerst vooronderzoek te doen op internet en interessante foto’s op te slaan en naar ons toe te sturen, zodat wij ons kunnen voorbereiden. Vervolgens geven we tijdens de oriëntatieafspraak de aanstaande bruidegom uitleg over onze werkwijze en styling opties en laten we onze stoffencollectie zien. Tijdens de meetafspraak gaan we kijken naar de mogelijkheden qua styling en naar welke stoffen de bruidegom het mooiste vindt. Nadat alle keuzes zijn gemaakt, worden alle maten opgenomen en dan kan het pak geproduceerd worden. Na ongeveer vijf weken is het pak klaar en plannen we een doorpas om te kijken of alles klopt. Als dat zo is, kan het pak mee naar huis!”

bruiloft-decoratie-trouwpak

Foto: Raisa Zwart

Bruiden vertellen vaak dat ze een traantje moesten laten toen ze dé jurk gevonden hadden. Hoe werkt dat bij een pak? Hoe vindt een bruidegom het perfecte pak?

Rietbergh:  “Vaak weet de bruidegom al ongeveer wat hij wil en heeft hij bijvoorbeeld een bepaalde kleur in gedachten. Omdat al onze pakken custom-made zijn, kun je álles kiezen en zo het perfecte trouwpak maken. Wij helpen daar natuurlijk bij en geven advies in wat echt bij hem past en waar hij het beste in uitkomt. Zowel de kleur van de stof als de styling moeten namelijk perfect aansluiten bij de fysieke kenmerken van de klant.

Het is overigens nog niet voorgekomen dat een bruidegom een traantje moest pinken bij het zien van zijn pak! De mannen spreken vooral uit hoe blij ze zijn met hun pak 😉 ”

bruiloft-decoratie-trouwpak

Foto: Moniek Aansorgh

Waar moet je rekening mee houden bij het uitzoeken van een trouwpak?

Rietbergh:  “We adviseren altijd om 8 weken voor je bruiloft bij ons langs te komen. Het trouwpak moet uiteraard bij de trouwjurk of het andere trouwpak aansluiten, al is het vaak belangrijker om het maatshirt aan de jurk aan te laten sluiten. Een offwhitekleurig overhemd past namelijk het best bij een offwhitekleurige trouwjurk. Hetzelfde geldt uiteraard voor een wit shirt en een witte trouwjurk. Daarnaast zijn er véle varianten offwhite van trouwjurken. Daarom vragen we altijd om een staaltje van de trouwjurk, zodat we het pak en de jurk perfect op elkaar af kunnen stemmen.”

bruiloft-decoratie-trouwpak

Foto: Rianne fotografie

Wat zijn de trouwpakkentrends van dit moment?

Rietbergh:  “Dé trend van nu is absoluut het groene trouwpak. Het is niet alleen een hele mooie kleur, maar ook een goed alternatief voor het klassieke blauwe trouwpak. Daarnaast trouwen steeds meer bruidegommen ook in een smoking, waarbij ze unieke stoffen kiezen met een tof design of een structuur. Nog een kleur die erg in trek is: het zachtroze colbert in combinatie met een witte pantalon of chino. Lekker zomers! Qua blauw kiest men dit seizoen massaal voor ‘teal blauw’. En ‘burgundy’ – een paarsachtige roodtint met een zwarte gloed – is ook een veel gekozen kleur. De laatste trend? Een driedelig trouwpak met het gilet in een andere kleur.” 

bruiloft-decoratie-trouwpak

Foto: Alice Mahran

Met welke accessoires maakt de bruidegom het plaatje af?

Rietbergh:  “Een unieke strik/bowtie maakt gegarandeerd het plaatje af! Ook leuk: een bruidegom die van de dag naar de avond nog even een kleine verandering in styling ondergaat. Bijvoorbeeld door je stropdas voor een strik te switchen. Wij werken samen met hele creatieve strikkenmakers. Zo is één van onze partners van oorsprong architect, maar hij heeft zijn architecten carrière opgegeven om unieke strikken te ontwerpen. Hoe gaaf is dat?!”

Onze aanraders

bruiloft-decoratie-kledinghanger

En als je dan zo’n prachtig pak hebt, dan kun je die natuurlijk niet aan zo’n lelijke plastic hanger hangen… Onze Hey Handsome kledinghanger kun je laten personaliseren met je naam. Hoe vet staat dat op de trouwfoto’s?

bruiloft-decoratie-whisky-flesje

Mocht het je allemaal iets teveel worden op de bruiloft, dan doet een slokje whisky wonderen! Ons old school whisky flesje is dan ook het perfecte cadeau voor iedere bruidegom én voor de groomsmen!

bruiloft-decoratie-bruidegom

Onze houten keepsake box is perfect om alle kleine accessoires, zoals de strik en de manchetknopen, in te bewaren. Een prachtig cadeau voor de bruidegom, omdat hij met z’n naam gepersonaliseerd wordt.

Doe jij al mee met onze winactie?

<bruiloft-decoratie-win

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin voor nog meer trouwinspiratie!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.