flower-wall
DIY, How to, Tips en inspiratie

Zo maak je zelf makkelijk een flower wall

flower-wall-2
De flower wall is op dit moment echt een trend!

We kennen de flower wall allemaal wel als prachtige eye catcher op die enorme, bijna koninklijke bruiloften. Een bruiloft budget van meer dan een miljoen lijkt dan bijna nodig om zo’n prachtige backdrop van bloemen te creëren. Gelukkig is dat absoluut niet (meer) het geval! Met de zeer handige flower wall tegels van Ginger Ray, kun je heel gemakkelijk zelf een flower wall samenstellen.

In deze blog lichten we verschillende opties voor je uit. Want naast de eerder genoemde flower wall tegels, zijn er nog meer manier om een prachtige bloemen backdrop te maken. Kijk je mee?

flower-wall-3
Onze flower wall tegels zijn heel gemakkelijk aan elkaar te koppelen.

Flower wall – Klik en klaar

Vroeger wat het leven een stuk ingewikkelder, als je een flower wall wilde maken. Je moest eerst op zoek naar geschikte bloemen, die precies goed afknippen en vervolgens moest je alle ruikertjes stuk voor stuk vastplakken op een plaat. Het is zo’n project dat je op Pinterest ziet staan en waarvan je denkt: dat kan ik ook! Maar die projecten zijn gevaarlijk en eindigen regelmatig in een totale mislukking (been there, done that 🙂 ).

Gelukkig is het tegenwoordig allemaal een stuk makkelijker. Een flower wall klik je nu namelijk nog eenvoudiger in elkaar dan een Billy kast. Op onze site kun je heel gemakkelijk het aantal tegels aan klikken dat je graag zou willen bestellen. Het formaat staat er gewoon bij, dus je kunt thuis precies berekenen hoeveel je er nodig hebt.

Vervolgens klik je de verschillende tegels heel makkelijk aan elkaar. Onder de bloemen zitten namelijk haakjes, waar de andere tegels precies inpassen. Daardoor kun je ze echt aan alle kanten aan elkaar bevestigen én past het dus in iedere ruimte. De haakjes zitten goed verstopt, dus je ziet ze niet aan de zijkant zitten. Ideaal toch?

Flower wall – Een prachtige backdrop

flower-wall (1)
De flower wall is een prachtige backdrop, bijvoorbeeld bij de candy table.

Met een flower wall kun je echt alle kanten op. Het handige is dat je de wall meerdere keren op de bruiloft terug kunt laten komen. Gaan jullie bijvoorbeeld binnen trouwen? Dan is de flower een perfect achtergrond voor bij de ceremonie. Als je de tegels precies achter de plek plaatst, waar jullie elkaar het ja-woord gaan geven, dan staat de muur prachtig op alle trouwfoto’s.

Maar een flower wall komt op meer plekken heel goed tot z’n recht. Zo kun je ‘m namelijk ook heel gemakkelijk achter de candy table plaatsen. Of bijvoorbeeld achter de photobooth. Op die manier komt de bloemenmuur terug op heel veel hilarische photobooth foto’s.

flower-wall-4
Deze Rustic Country backdrop kan heel gemakkelijk gebruikt worden als flower wall.

Flower wall – De alternatieve backdrop

Zoals we in de inleiding al aangaven, hebben we ook alternatieven voor een flower wall. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze Rustic Country ‘White Floral’ backdrop? Die wordt al kant-en-klaar geleverd en hoe je dus alleen maar op te hangen. Deze backdrop staat ook prachtig bij bijvoorbeeld de ceremonie, de candy table of bij een photobooth.

We hebben de floral backdrop in verschillende kleuren, van rustiek wit tot metallic goud. Die laatste variant staat prachtig bij een industrieel bruiloft thema, in combinatie met bijvoorbeeld bruiloft decoratie in de kleur marmer.

flower-wall-5
Deze gouden backdrop staat prachtig bij bruiloften met een industrieel thema.

Kortom: ben je op zoek naar bruiloft decoratie die je vaker terug kunt laten komen? Dan is een flower wall ideaal! Je kunt ‘m ook perfect zelf afstylen met bijvoorbeeld bloemen in een andere kleur, zodat de muur altijd bij jullie bruiloft thema past.

Gaan jullie voor een flower wall op jullie bruiloft?

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin voor nog meer trouwinspiratie!

Related Posts

One thought on “Zo maak je zelf makkelijk een flower wall

  1. Thomas schreef:

    Hele leuke ideetjes! Inderdaad, een flower wall hoeft niet uit echte bloemen te bestaan om te stralen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *